Публікація

“Настав наш час пермоги”. Історія військового з Рівного

09:40, 30 Квітня

зображення публікації

Розпочався мінометний обстріл на передових позиціях бригади. Всі притихли і рахували так звані «виходи» та «приходи». Для піхотинців це звична справа, але все ж хвилювання завжди присутнє, адже ворог підступний.

Німу людську тишу порушили жарти одного з військових. Його кам’яний спокій видавав те, що на війні він не перший рік. За розмовою стало зрозуміло, що бачив Сергій багато.

Історії військових, які  захищають Україну від московської навали розповідають на фейсбук-сторінці  30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького.

Нещодавно опублікували історію піхотинця Сергія з Рівного.

Сьогодні чоловік мобілізований. Повістку отримав ще 23-го лютого, а 25-го мав бути вже в Маріуполі. Але через повномасштабне вторгнення ситуація змінилася.

– Я спадаючий: спочатку був добровольцем, потім контрактником, після цього став мобілізованим. Головне щоб серед цих означень не стати полоненим,- жартує військовий.

Сергію 29 років. Родом з Рівного. Живе в Вишгороді.

На війні з 2014 року. Починав службу з добробату, адже для ЗСУ був непридатний.

Я хотів захищати спокій нашого народу. В ЗСУ не брали за станом здоров’я. «Обмежено придатний» з вуст медика який давав заключення, різонуло серце. В мене ж звичайна алергія, посміхається військовий.

Останні 3 роки Сергій служив в «Азові». Потім звільнився. Був впевнений, що відпочине та повернеться до служби, до захисту України. В родині захисника воювали всі. Жодного чоловіка не було, який би не відстоював власну країну.

– Варто зазначити, що перед повномасштабним вторгненням до центрів комплектування пішли тисячі людей. На відміну від попередніх років, РТЦК та СП досить швидко опрацювали велику кількість документів і особових справ мобілізованих. Мою також. Я мав багато причин йти служити. Патріотичні та професійні мотиви,- ділиться чоловік.

Військовий підтримує зв’язок з хлопцями та командиром підрозділу в якому служив раніше. Переймається їх долею. Каже, що спілкується і з тими хто в цей момент героїчно боронить Маріуполь, і з тими хто повертається з різних країн щоб разом дати прочухана ворогу.

Посилаючись на досвід у війську каже, що багато що змінилося на краще за роки війни. Військо стало якісно використовувати ресурси на ключових напрямках. Розумно і правильно підходимо до задачі оборони, маємо розумних командирів які всебічно мислять. Настав наш час пермоги. Ми однозначно переможемо.