Публікація

Московський спрут: російська церква продовжує впливати у Білокриницькій громаді

15:42, 30 Грудня

зображення публікації

Білокриницька територіальна громада не є якоюсь унікальною в розрізі нашої України. Всі ті ж проблеми і способи боротьби з нею. Однак ситуація яка нещодавно там склалася є симптоматичною для всієї нашої держави.

Вісім років триває війна з росією і вже майже рік країна-агресор в буквальному сенсі намагається знищити нашу державу. Проте, в українських громадах, містах і селах спокійно продовжують функціонувати осередки руского міра під виглядом церков МП.

Вже близько місяця по всій країні активізувались провадження проти осередків так званої церкви московського патріархату, почалися затримання колаборантів. Низка перевірок, які здійснила Служба безпеки України чітко показали, що церви та монастирі прихильників російської церкви наповнені пропагандиськими матеріалами, російськими грошима, громадянами країни-агресора.  Нещодавно навіть відбувся перший обмін, де наших військових, які перебували у полоні, поміняли на священника російської церкви, якого до речі особисто зустрів Пригожин очільник ПВК “Вагнер”. Проте, схоже, є ті для кого ці всі факти не є аргументом нарешті звільнитися із московських релігійних пут.

Напередодні чергової сесії Білокриницької територіальної громади, яка відбулася 22 грудня, депутати розглядали проєкти рішень. Один із депутатів зареєстрував рішення про звернення до Верховної ради про заборону російської церкви на території України. Нагадаємо, що такі ж рішення сьогодні ухвалюють по усій країні. Минулої сесії Рівненської обласної ради, за заборону російської церкви в Україні, нарешті проголосували й обласні депутати. І яке ж здивування було у цього депутата Білокриницької громади, коли проєкт рішення не отримав підтримки, а відповідно і не було винесене на сесію. За результатами голосування 5 обранців  проголосували «за», четверо «утримались» та один проголосував «проти». До речі, проти був священник того ж московського патріархату. Не проявила державницької позиції і голова Територіальної громади Гончарук Тетяна, яка також утрималась.

То що ж виходить – росія знищує нашу інфраструктуру, хоче, щоб усі українці страждали, а ми не маємо сили волі нарешті розірвати ці пута та перестати сприймати російську пропаганду через її васалів в наших громадах….