Новина

Віддали данину пам’яті військовому з Рівненського району

13:22, 16 Лютого

зображення новини

Сьогодні Рівненщина вшановує пам’ять про 19-річного військового Тараса Прончука  з села Хотин Рівненського району. 

16 лютого 2017 року старший матрос Прончук Тарас загинув від ворожої кулі снайпера на фронті російсько-української війни у районі між селищами Водяне та Саханка Донецької області.  У нього залишилася мати і троє братів. Поховали Тараса у селі Хотин Шпанівської громади.

Сьогодні четверті роковини з дня загибилі 19-річного Героя Тараса Прончука з Хотина.

Віддали данину пам’яті, відвідали могилу та помолились за спокій душі Героя учасник російсько-української війни Тарас Давидюк, пластун Юрій Шадий , сільський голова Шпанова Микола Столярчук , депутати обласної ради Олександр Набочук та Роман Стасюк.

“4 роки, як московські окупанти вбили Тараса Прончука,. Він був морським піхотинцем та нашим земляком з Хотина Рівненського району. Загинув Тарас від кулі снайпера між селищами Водяне та Саханка на Донеччині.

“Два тижні тому мені запропонували поїхати до Миколаєва, оскільки мені немає 20 років, і мене повинні були вивести із сектора, але я відмовився. 6 діб тому я потрапив до госпіталя через легку контузію і мені знову сказали, щоб я не повертався, але я знову лишився, тому що повинен вас боронити. Тепер ти знаєш правду. Хто, якщо не я, боронитиме тебе, мою маму, братів та український народ?” – написав Тарас своїй дівчині. До 20 років Тарас не дожив… Сьогодні відвідали могилу воїна та помолились за спокій його душі. Дякую за організацію: Юрій Шадий, сільський голова Микола Столярчук, депутати обласної ради Олександр Набочук та Роман Стасюк. Пам’ятаймо тих, завдяки кому ми можемо жити, творити, радіти… “- написав Тарас Даваидюк.

Вічна пам’ять та слава Герою! Щирі співчуття рідним.