Новина

Позиція МОН України щодо злиття закладів позашкільної освіти Рівненської облради

15:54, 13 Березня

зображення новини

Начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи у Міністерство освіти і науки України Вадим Овчаренко оприлюднив позицію МОН України щодо злиття закладів позашкільної освіти Рівненської обласної ради.

Вадим Овчаренко звернувся до місцевих органів виконавчої влади, а саме до Департаменту освіти і науки та його директора Петра Коржевського, до Рівненської обласної держадміністрації.

“Міністерство освіти і науки України в період воєнного стану зверталось до місцевих органів виконавчої влади з проханням докласти всіх зусиль щодо збереження мережі закладів позашкільної освіти в регіонах та не реформувати її шляхом злиття або ліквідації (лист від 14.04.2022 № 1/4142-22).

Звертаємо увагу, що рішення про об’єднання закладів позашкільної освіти призведе до порушення частини 2 статті 9 Закону України «Про позашкільну освіту», якою визначається, що державна політика у сфері позашкільної освіти спрямована на збереження та розвиток комунальних позашкільних навчальних закладів без права їх перепрофілювання, перепідпорядкування, злиття, передачі приміщень, обладнання, техніки в оренду, концесію, відчуження (продажу) землі, майна.

Частиною 7 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено, що майнові операції, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об’єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування, зменшувати обсяг та погіршувати умови надання послуг населенню.

Враховуючи зазначене, просимо врахувати нашу позицію і сприяти у вирішенні питання щодо недоцільності об’єднання трьох різнопрофільних комунальних закладів позашкільної освіти в єдиний заклад, тому що кожен з них несе різний вектор в освітньому процесі та відіграє значну роль освітньому, економічному та соціальному секторах розвитку Ріненського регіону.

Міністерство освіти і науки України”.

Нагадаємо, що ми писали, як Обласний департамент освіти зливає національно-патріотичне виховання на Рівненщині.

Колектив Рівненського обласного центру національно-патріотичного виховання туризму і краєзнавства учнівської молоді опублікував лист-заклик до громадськості та депутатів Рівненської обласної ради не дати місцевим чиновникам знищити заклад.