Новина

На Рівненщині прихожани московської церкви зірвали похорон воїна УПА

16:59, 28 Вересня

зображення новини

26 вересня у селі Рясники, що на Гощанщині, між прихожанами Православної Церкви України та Московської церкви знову виник конфлікт.

Читайте також: Прихожани Московської церкви знову порушують закон: Маковея на Рівненщині

Громада села проводжала в останню дорогу Ковальчука Григорія Пилиповича – жителя села Рясники, який відбував покарання (10 років) за визволення України, був борцем за волю і незалежність України, воїном УПА, гордістю села.

Наперододні, 25 вересня, уповноважені представники громади ПЦУ (згідно чинних діючих розпорядчих документів про почергове проведення богослужіння) звернулися до Рівненської обласної адміністрації з проханням  відкрити храм для проведення відспівування похорону в середині храму. На зустрічі в присутності  предстаників влади Романюка В.А. (Голова Гощанської районної адміністрації та в присутності Соколовського І.Л.) було здійсненно телефонний дзвінок до настоятеля храму Готліба В.Ф. де він повідомив, що відкриє храм для проведення похоронного процесу. На вході до храму похоронну процесію зустрічав настоятель Готліб В.Ф. з прихильниками МП та монахами, де він і заявив що храм він не відкриє разом із своїми парафіянами. – розповіла жителька села Рясники Мирослава Боліщук.

Громада ПЦУ села Рясники до останнього вірила в допомогу представників Рівненської Обласної адміністрації, Гощанської адміністрації, представників поліції, представників служби безпеки Рівненської області, що мають належні важелі впливу щодо виконання чинних документів, та з шаною в останню дорогу провести воїна УПА, ветерана війни, ветерана праці.- додала Мирослава Боліщук.

Проте, прихожанам ПЦУ так і не вдалось потрапити до храму, тому воїна УПА Григорія Ковальчука довелось відспівувати надворі.