Новина

ЗМІ рф заявили, що по Донецькій колонії №124 з українськими полоненими завдали удару

17:18, 04 Серпня

зображення новини

ЗМІ росії заявили, що по Донецькій виправній колонії №124 було завдано удару. Повідомляється, що в установі утримувалися українські військовополонені.

Про це пише сайт “Мілітарний”.

Інформація надійшла від провладних російських ЗМІ, підтвердження від української сторони поки що не надходило.

Російські ЗМІ повідомили, що внаслідок обстрілу є постраждалі.

Інформація про жертв не надходила. Скільки саме військовополонених утримувалося в Донецькій виправній колонії №124 на момент удару, достеменно невідомо.На фото: Донецька виправна колонія №124 на мапі

Максимальне наповнення Донецької виправної колонії – 1300 осіб. Також до війни колонія мала лікувальний заклад розрахований на 200 ліжок.

Вбивство полонених

3 серпня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, російська сторона не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими.

Тому з метою приховування неналежних умов та форм допиту українських військовослужбовців умисно вбила полонених в Оленівці.

«Допити полонених проводили слідчі т. зв. “МДБ ДНР” спільно з представниками ПВК “Вагнер” та ФСБ РФ. Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої. Такі заходи, у першу чергу, були спрямовані не на отримання певної конфіденційної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів. У разі реалізації зазначеного плану представники ФСБ планували залучити українських полонених до зйомки у проросійських репортажах. Мета ефіру полягала у висвітленні визнання полоненими “скоєних ними злочинів, звірств проти місцевого населення, відречення бійців від своїх поглядів, а також засудження дій керівництва України», – сказано у повідомленні.На фото: Будівля колонії в Оленівці після вибуху у якій перебували полонені українські військові. Липень

У розвідці зазначили, що ці допити проводилися конвеєрно на регулярній основі, проте не мали успіху. Українські полонені проявили виключну мужність та незламну силу волі.

«Російська сторона не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими та з метою приховування неналежних умов та форм допиту українських військовослужбовців (що могли б служити доказовою базою у Гаазькому суді) умисно знищила полонених. За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК “Вагнер” з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні», – повідомили у ГУР.