Новина

Здолбунівські футболісти з команди «Орли» їдуть на Чемпіонат України

15:48, 09 Березня

зображення новини

Здолбунівська команда з американського футболу «Eagles» («Орли») візьме участь у чемпіонаті УЛАФ з флаг-футболу серед чоловіків 2020. Перші матчі команда зіграє вже цієї неділі, 15 березня, у Вінниці.

Як зазначають організатори, цьогоріч турнір буде ще масштабнішим. За чемпіонський титул змагатимуться команди з семи міст України в двох дивізіонах: Схід та Захід.

Дивізіон Захід: «Вовки» (Вінниця), «Вовки 2» (Вінниця), «Титани» (Кам’янець-Подільський), «Орли» (Здолбунів) та «Монархи» (Рівне).

Дивізіон «Схід»: «Пантери» (Полтава), «Ракети» (Дніпро), «Азовські Дельфіни» (Маріуполь) та «Спартанці» (Дніпро).

Змагання проходитимуть у два етапи. Спершу команди в Дніпрі (дивізіон Схід) та Вінниці (дивізіон Захід) 15 березня зіграють один проти одного. Два кращі клуби з кожного дивізіону поїдуть на фінал. На другому етапі, який пройде в Білій Церкві 29 березня, чотири найкращі команди розіграють між собою титул Чемпіонів України. Переможця визначать за кубковою системою.

Довідка: Флаг-футбол – різновид американського футболу, його безконтактна версія. Мета гри така ж, як і в американському футболі, – занести м’яч до залікової зони суперника. Основна відмінність – заборонені жорсткі контакти, а спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі, аби зупинити гравця з м’ячем використовують захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець. У флаг-футбол грають, як діти, так і дорослі. Його розвивають усі європейські федерації американського футболу, як вид спорту, який допомагає освоїти складні технічні прийоми американського футболу, до автоматизму засвоїти тактичні комбінації, ігрові та рухові навички.