Новина

Виставку «Діви Олександра Гурістюка» відкриють у Рівному

13:11, 02 Березня

зображення новини

Завтра, 3 березня, в міському будинку культури  о 17:00 год відбудеться відкриття вистаки «Діви Олександра Гурістюка». Саме так назвав свою нову виставку автор. Для огляду буде представлена велика кількість жіночих портретів, створених пензлем рівненського митця. Від часів його останньої експозиції колекція полотен з красунями поповнилася новими обличчями.

“Він вражає, дивує, епатує… Він не піддається правилам класичного живопису, у нього свої канони в мистецтві… Він універсальний художник, бо малює все – і натюрморти, і пейзажі, і портрети. Але з останніх любить писати лише жінок. Адже, “якщо художник не малює жінок, то він взагалі не художник” – так каже сам митець ” – йдеться на Facebook сторінці МБК.

Опубліковано Виставкова зала МБК Рівне Середа, 26 лютого 2020 р.

Довідково:

Олександр Гурістюк народився в червні 1959-го року на Чернігвіщині в сім’ї військового. Два роки навчався в художній школі. З 1989 року працював у художніх майстернях при Рівнененській обласній організації Національної спілки художників України.
Нині є мешканцем села Глинськ, Здолбунівського району і має там невеличке господарство. За словами художника, він черпає натхнення буквально в усьому, що його оточує.


Творить в жанрах натюрморту, портрету, пейзажу, жанрової композиції. Як зазначає вікіпедія – “олійний живопис Олександра тяжіє до наїву”. Сам він називає це примітивізмом, але на сьогодні цей стиль можна сміливо патентувати, як гурістюкізм, адже він такий один!
Учасник обласних та всеукраїнських мистецьких виставок від 1990-х років. Персональних виставок за спиною художника теж чимало. Твори зберігаються в приватних колекціях України, Польщі, Франції, Німеччини, Португалії, Ізраїлю, Австралії, США та Острозькому краєзнавчому музеї. А ще він неймовірно щедрий, про що свідчить його неоціненний подарунок нашому місту – 20 робіт він передав у фонд Рівненського обласного краєзнавчого музею.
Олександр Гурістюк зачаровує своїм гумором, іноді сарказмом, проникливістю, простотою, легкістю. Він такий, як і його роботи – наївні, веселі, життєрадісні, емоційні, душевні. Особливе місце в його творчості займають жіночі портрети. Художник каже: “Якби в мене було десять життів, я б витратив їх лише на жінок, я малював би їх.”