Новина

Вкрали трактор. Крадіїв знайшли. Але пройшло 10 років, а злочинці досі не покарані

11:23, 09 Серпня

зображення новини

Правоохоронці майже 10 років затягують розслідування крадіжки тракторів у фермерів на Рівненщині. Про це повідомляє 24tv.ua.

«На Рівненщині вже майже 10 років розслідують крадіжку трактора. Поліція вже навіть вийшла на слід злочинців. Але справу до суду так і не передали. Ба більше, ті, хто мав захищати селян, брали з них хабарі», — йдеться у повідомленні.

Фермер Юрій Царук у 2010 р. за 146 тис. купив трактор. Але виїхати трактором у поле не встиг, бо машину вкрали з гаража. Юрій звернувся до правоохоронних органів. По гарячих слідах вони йшли 25 кілометрів.

Фермер вважає, що правоохоронці дуже швидко знайшли трактор, він перебував у місті Березне. Однак правоохоронці так і не повернули його господарю. Проблема у тому, що Юрій купив трактор у фірми «Техноторг», але без документів, директор обіцяв за тиждень їх привезти. Там же придбали трактори й інші фермери, яких також обікрали.

«У мене вкрали трактор у 2010 р., через рік і три місяці крадуть у селі Дубровиця. Село Сілець, аналогічна така крадіжка ті самі злочинці», — розповів фермер.

Справи про крадіжки тракторів об’єднали в одну.

Згодом шукати злодіїв взялися і правоохоронці з обласного управління. Вони їх навіть знайшли, але відпустили. Місцеві ж крадіїв знають навіть без поліції. Ошукані чоловіки намагалися поговорити з ймовірними крадіями, але у відповідь почули лише лайку та погрози.

Наразі справа про крадіжку тракторів знову лежить на полицях. Поліцейські вкотре вивчають матеріали справи. Фермери ж сподіваються, що знайти та покарати винних вдасться лише завдяки публічному розголосу.