Новина

Військовому з Сарн посмертно присвоїли звання Героя України

11:39, 17 Квітня

зображення новини

Військовому з Рівненщини, бійцю 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Олександру Лабунському посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”. Про це повідомили на сторінці бригади у Facebook.

Раніше військовослужбовець працював рятувальником у місті Сарни, пізніше вступив до лав ЗСУ й потрапив до 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну за безпосередньої участі Олександра Лабунського реактивна батарея бригади виконала понад тридцять бойових завдань, у результаті яких уражені колони, скупчення живої сили й техніки ворога. Знищені десятки одиниць бойової та спеціальної техніки, а також особовий склад батальйонних тактичних груп армії РФ”, — йдеться в повідомленні.

Загинув військовослужбовець під час виконання бойового завдання на Київському напрямку: підрозділ реактивної артилерії потрапив під обстріл ворога.

Олександру було 39 років. Його поховали в рідному місті Сарни.

“Указом президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Олександру Лабунському присвоєно звання Герой України посмертно з удостоєнням ордена “Золота Зірка”, — йдеться в повідомленні.