Новина

В сільській громаді на Рівненщині відкрили нове футбольне поле

12:39, 25 Жовтня

зображення новини

На новому футбольному полі в Острожецькій ОТГ провели перший товариський матч. Спортивну споруду відкрили на території місцевого ліцею, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

«У закладі навчається півтисячі школярів. Тож усі бажаючі мають можливість на футбольному полі поганяти м’яча. І не лише. Спортивний об’єкт буде слугувати для усієї громади. Бажаючих виявилося дуже багато. Тому можливо доведеться складати графік тренувань та змагань», – розповідає голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук.

В свою чергу директор Острожецького ліцею Петро Сірук відзначив, що така спортивна споруда дасть більше можливостей для навчального закладу:

«Якість покриття та масштаби поля просто вражають. Зазвичай, такі стадіони будують у великих містах. Обіцяємо, що воно не «стоятиме без діла». Зараз працюватимемо над створенням дівчачої збірної із футболу, до слова – єдиної в районі. Охочих багато. Сьогодні, під час гри, я побачив у дівчат той спортивний запал та бажання до гри, які не залишають сумнівів: команді – бути!».

У громаді активно працюють над залученням населення до спорту. Тут з ініціативи керівника ОТГ започаткували містечковий фестиваль «Спортивна громада». І планують надалі поліпшувати спортивну інфраструктуру. Для цього менеджери громади готують проєкти, які в перспективі будуть подавати на різноманітні програми, щоб залучити грантові кошти.

Довідково. Будівництво міні – футбольного поля відбулося завдяки участі ОТГ в проєкті по розподіленню субвенції з державного бюджету місцевим на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах. З Рівненської області відбір пройшли 6 заявників, серед них і Острожецька громада.

Вартість будівництва – 1,5 млн грн, з них половина коштів – держави, решта – бюджет ОТГ. Футбольний об’єкт має стандартні розміри – 42 метри довжини та 22 метри ширини.