Новина

У Рівному замість занедбаного стадіону буде футбольна школа

14:30, 04 Грудня

зображення новини

3 грудня стадіон «Форт» у Рівному вперше після реконструкції прийняв футбольну товариську гру – зіграли команди U-14 «Верес» та ДЮСШ м. Здолбунів.

Тривалий час стадіон був у занедбаному стані. Увагу влади міста та області на стан території у 2020 році привернула рівнянка Аліна Будафенко. Вона запросила на пробіжку голову Рівненської ОДА. На щастя, це стало початком реконструкції стадіону.

За допомогою Фонду державного майна провели аукціон. І цю арену взяла в оренду громадська організація «Спортивний клуб «Омега Рівне».

За цей період із стадіону вивезли 640 вантажівок сміття, провели земельні роботи по основі поля. Влаштували дренажну систему, змонтували штучне покриття, засипали кварцевим піском. Змонтували освітлення та захисні сітки за воротами. Завезли 10 воріт різних розмірів, зробили огородження території стадіону.

У планах на весну – засипка гранул, монтаж бігових доріжок та майданчиків для розминок. А також будівництво малого поля розміром 30×50 м.

Тут буде футбольна академія, де зможуть професійно займатися футболом близько 300 дітей різного віку. В академії також діятимуть безкоштовні групи для дітей незахищених категорій і пільгові умови для дітей військових та переселенців.

А вже невдовзі арена прийматиме матчі чемпіонату України серед молодіжних команд.

Важливо, що після облаштування бігових доріжок, вони будуть доступні для зайняття спортом для усіх охочих.