Новина

У Рівному забезпечать генераторами пункти для тимчасового перебування громадян

13:16, 16 Листопада

зображення новини

Усі школи та дитсадки Рівного забезпечать електрогенераторами. Окрім того, в різних мікрорайонах міста на базі комунальних освітніх закладів будуть організовані пункти тимчасового перебування громадян на випадок перебою з тепло- та електропостачанням.

Про це повідомили у міськраді під час прес-конференції.

“Якщо ворог не припинить своїх спроб знищувати об’єкти критичної інфраструктури, ми можемо опинитися в дуже скрутних обставинах, принаймні, до моменту, поки ремонтні бригади зможуть усунути наслідки пошкоджень.

Тому депутати ініціювали створення таких тимчасових пунктів перебування на базі комунальних освітніх закладів. Для їх функціонування уже передбачено придбання електричних генераторів відповідної потужності та запасів продуктів харчування та питної води на 10 діб”, – йдеться в повідомленні.

Загалом, в різних районах міста функціонуватиме 21 такий пункт. Зокрема, комісією було серед інших закладів обрано 14 шкіл та 7 дитячих садків. Це ті заклади, які вже готові приймати людей, тобто в них було переведено утеплення та є наявне обладнання для організації харчування.

Зараз, питання стоїть головним чином в забезпеченні цих закладів електрогенераторами відповідної потужності 60-70 кВт. Генератори такої потужності потрібні для забезпечення освітленням приміщень, роботи плит, холодильників, вентиляції і для того, аби дати можливість людям підключити до живлення телефони та інші прилади.

За словами членів комісії, що проводила обстеження згаданих закладів, пункти тимчасового перебування зможуть прийняти 30-40 тисяч мешканців міста.

Фото ілюстративне.