Новина

У Рівному відкрилася виставка робіт Георгія Косміаді “Квіти, жінки і янголи”

16:30, 25 Березня

зображення новини

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт Георгія Косміаді “Квіти, жін ки і янголи”, присвячена 135-річчю з дня народження художника. Про це розповідають на сайті облради.

На виставці представлені меморіальні речі та маловідомі для рівнян картини з колекції Арт-ательє “Георгій Косміаді”. Виконані роботи переважно в техніці монотипії, мистецтвом створення якої майстерно володів художник

Відвідувачі виставки переглянули відеоролик, присвячений ювілейній даті від дня народження Георгія Косміаді, автором якого є науковиця Рівненського обласного краєзнавчого музею Валентина Романюк.

Довідково. Георгій Петрович Косміаді – художник, педагог, режисер, актор, театральний декоратор, який жив і працював у Рівному у 20-30-х роках XX ст. Викладав малювання в 5-ти гімназіях Рівного, організовував культурні та молодіжні об’єднання, балетні та театральні вистави, мистецькі вечори. Виставки художніх виробів, виготовлених учнями Косміаді, проходили в Луцьку, Рівному, Варшаві, Кракові і завжди викликали захоплення.