Новина

У Костополі запустили муніципальний автобус

17:04, 17 Квітня

зображення новини
Комунальний траспорт замість приватного. У Костопільській громаді стартував перший муніципальний автобус. Новий транспорт взяла в лізинг міська влада. Виплачувати його вартість будуть упродовж п’яти років. Про це повідомляє Рівне 1.

Вартість першого автобуса – 2 мільйони 700 тисяч гривень. Таких очікують ще п’ять. Перший рейс запустили за маршрутом №3 вулиця Хмизопільська – “Костопільводоканал”.

До того ж такі автобуси більш просторі, ніж звичний для Костополя транспорт. Загальна пасажиромісткість 72 людини. Як пояснюють у міській раді, однією з причин, чому в Костополі вирішили запровадити муніципальний транспорт були неодноразові ультиматуми та зловживання з боку приватних перевізників, у зв’язку з чим у містян виникали проблеми.

Усі муніципальні автобуси будуть підпорядковані “Костопількомунсервісу”. За попередніми підрахунками, протягом першого дня новим транспортом вдалося перевезли шість сотень пасажирів. З них половина пільговики та діти, які їздять безоплатно. Проте, як зазначають в міській раді, головна мета не заробляти, а перевозити костопільчан. В разі потреби, маршрут може стати дотаційним. Тож вартість проїзду найближчим часом не повинна зрости. Нині вона становить 5 гривень.