Новина

У голови Березнівської міськради вимагають транслювати засідання

17:20, 06 Січня

зображення новини

У понеділок, 4 січня, у Березнівській міській раді представники громадських організацій м. Березне залишили звернення з вимогами:

  • забезпечити в найкоротші строки проведення прямих трансляцій засідань сесій Березнівської міської ради, постійних комісій та засідань виконкому;
  • залучити громадські об’єднання, ЗМІ до обговорення проблематики комунікації та взаємодії між ОМС та громадськістю в умовах пандемії Ковід-19. Провести публічні обговорення у форматі круглого столу.

Активісти зіштовхнулися з проблемою участі громади в громадсько-політичному житті Березнівщини. Їх не допускають на сесії Березнівської міської ради, мотивуючи їх карантинними обмеженнями.

“Відповідно до законодавства України ми ,як громадяни своєї держави, маємо право чути і бачити весь процес. Але досі такі законні вимоги громадськості притискалися, особливо з початком пандемії. Тому , було вирішено звернутися офіційно до депутатів нашої ради в особі голови з вимогою забезпечити наші права в сфері інформації щодо діяльності ради.”, – зазначила у дописі в фейсбуці голова районної організації Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Марина Омельчук.

Під скаргою підписалися 10 громадських організацій Березнівщини та Рівненщини та окремі громадські діячі.

Разом з скаргою від представники громадських організацій було зареєстровано й депутатський запит з такою ж вимогою.