Новина

У академії патрульної поліції Рівненщини розпочалося навчання перших слухачів

10:21, 19 Вересня

зображення новини

Вчора, 18 вересня, відбулися урочистості з нагоди відкриття Державної установи «Рівненської академії патрульної поліції», база якої знаходиться поблизу обласного центру.

Перший набір слухачів пройде двадцяти чотирьох тижневу фахову підготовку на базі академії. Викладачі та постійний склад закладу готуватимуть майбутніх поліціянтів до різних професійних викликів. У навчальну програму входять: тактична підготовка, вогнева підготовка, етика, ефективна комунікація, стресостійкість, адміністративна відповідальність, основи кримінального права та багато інших. Особлива увага звертається на захист життя і здоров’я поліцейського, саме тому вміння на базі академії є спеціально обладнаний клас та інструктори із домедичної допомоги. Також на території академії є мультимедійний тир, спортивні та тренажерні зали і комплекс гуртожитків, де вже розмістились перші слухачі курсу.

Привітали нового керівника закладу, викладацький та слухацький склад академії очільник канадської поліцейської місії суперінтендант Джон Робін; керівниця відділу з правоохоронних питань посольства США Стефані Холс та заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

«Примітно, що фактично всі слухачі першого набору – це молодь. Саме вам належить право змінювати країну та правоохоронну систему. У боротьбі із вуличною злочинністю вам є на кого рівнятися – на колег із Управління патрульної поліції Рівного, багато з яких виборювали наші права на Революції Гідності та у зоні бойових дій на сході. Ви – їх майбутнє підкріплення, тому сподіваюсь, що вашим службовими кредо стануть порядність, патріотизм та професіоналізм», – побажав Олексій Бучинський вихованцям академії.