Новина

Студентка з Рівненщини – одна з переможців конкурсу про визвольний рух

12:18, 08 Грудня

зображення новини

Центр досліджень визвольного руху спільно з партнерами щороку проводить традиційний конкурс студентських наукових робіт «Український визвольний рух 1920-1950-х років».  

Цього року однією з переможниць конкурсу стала студентка 6 курсу спеціальності «Історія та археологія» Національного університету «Острозька академія» Ольга Захарова, яка посіла 3 місце. Тема її дослідження – «Організація Українських Націоналістів та українсько-польська війна на Холмщині у 1942–1944 рр.».

«Про конкурс мені розповів науковий керівник, доктор історичних наук, професор, Володимир Трофимович. Саме завдяки його допомозі та підтримці я здобула перемогу та посіла почесне 3 місце. На мою думку, подібні конкурси – це чудова платформа для обміну думками між молодими науковцями. Ба більше, під час підсумкової конференції вдалось почути не лише думки студентів, але й провідних українських істориків. Їхня критична оцінка та зауваження дозволять у майбутньому ще більше заглибитись у тему та вдосконалити наукові напрацювання», – зазначила Ольга. 

Вона додає, що для студентів молодших курсів надзвичайно важливо брати участь у таких конкурсах, адже це допомагає здобути цінний досвід. За словами Ольги, навіть просто участь – це вже перемога, мотивація для майбутніх звершень і доказ того, що ти рухаєшся в правильному напрямку.

Переможці отримають такі премії: перше місце – 5000 гривень, друге і третє – 3000 і 2000 гривень. Також організатори підготують подарункові комплекти наукових видань із тематики.