Новина

Спиртзавод, що смердить на Рівненщині, не допускає інспекторів до перевірки

14:28, 11 Серпня

зображення новини

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було здійснено виїзд в Березнівський район Рівненської області, з метою проведення позапланової перевірки підприємства-боржника ДП “Зірненський спиртовий завод“, яким донедавна керував скандальний депутат від політичної партії “Слуга Народу” Сергій Литвиненко.

Читайте також: Депутати вимагатимуть притягнути до відповідальності нардепа з Рівненщини Литвиненка

Мешканці Березного та прилеглих сіл постійно скаржаться на нестерпний сморід, який спричиняє діяльність “Зірненського спризаводу”. Через це, у місцевих мешканців зросла кількість захворювань. Це, ймовірно, і сприяло здійсненню позапланової перевірки.

Проте, працівників Інспекції до проведення перевірки не допустили. Про це повідомляють в Рівненських новинах.

Читайте також: На Рівненщині “з боями” зустріли нардепів, які підтримують особливий статус окупованих територій

Заступник директора ДП “Зірненський спиртовий завод” пояснив, що на підприємстві виявлені та підтверджені випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 та з підозрою на інфікування перебувають контактні особи. Також інспекторам було представлено наказ, щодо переведення працівників на дистанційну форму роботи, обмеження і заборона доступу сторонніх осіб на територію підприємства на період дії адаптивного карантину та врегулюванням ситуації, пов’язаної з COVID-19.

Читайте також: Нардеп від Рівненщини Литвиненко фігурує в справі викрадень та вбивств в часи Майдану

Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу було складено Акт про відмову у проведенні позапланової перевірки. Заступником директора ДП “Зірненський спиртовий завод” надано письмове пояснення та підписано Акт.

Читайте також: Ні машини, ні квартири – живе за рахунок тещі-мільйонера: нардеп Литвиненко подав декларацію