Новина

Спортивний майданчик відкрили у Шпанівській громаді

18:29, 13 Квітня

зображення новини

У селі Великий Житин, що в Шпанівській громаді, відкрили спортивний майданчик.

Шпанівська громада у 2020 році реалізувала свій перший громадський бюджет (бюджет участі), передбачивши у сільському бюджеті 500 тисяч гривень на реалізацію проєктів. Про це повідомив проектний менеджер Шпанівської ОТГ Євгеній Сульжук. За його словами, проєкт могли подати кожен громадянин та громадянка.

Всього на конкурс подали 19 проєктів. Переможцями стали два проєкти. За результатами голосування більше голосів отримав проєкт “Багатофункціональний спортивний майданчик з штучним покриттям у селі Великий Житин”, який отримав 976 голосів у підтримку. Авторками проєкту є Людмила Антонюк і Тетяна Шахрайчук. Загалом участь в голосуванні взяли 2 875 людей, що дуже приємно, адже фактично це кожен четвертий мешканець громади. Висока активність є передумовою для розвитку та реалізації подібних проєктів, які гуртують громаду навколо ідеї.

У відкритті майданчика взяли участь сільський голова Микола Столярчук, депутат обласної ради Олександр Набочук, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Юрій Шадий, депутати громади, освітяни. Головними дійовими особами, звісно ж, були діти та молодь.

*соціальна реклама