Новина

Скільки грошей потрібно для компенсації проїзду пільговиків у Рівному

13:59, 19 Листопада

зображення новини

Рівненська міська рада на вчорашньому засіданні підтримала програму компенсації пільгових перевезень у громадському транспорті міста.

Як повідомив директор Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима, в минулому році сума компенсації згідно з програмою становила 42 мільйони, однак виділила міська рада лише три мільйони, з яких станом на сьогодні є півтора мільйони.

Справді, якщо виходити із всіх категорій пільговиків, які є по закону, множити на дні і на все інше, те, що ви даєте в формулах, виходять такі цифри. В тій каденції ми затверджували не одне звернення до Верховної Ради до Кабміну до Президента, на жаль тільки не чують, з вимогою повернуть нам ці гроші. Ця програма передбачає “фінансове забезпечення програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Рівненської міської територіальної громади”. Ви що? Ми 65 мільйонів для цієї програми будемо з міського бюджету давати? Цього не можна робити, це треба вимагати в держави“, – зазначила депутатка Галина Кульчинська

Колишній міський голова, а нині депутат Рівнеради Володимир Хомко зауважив, що ці пільги громадянам гарантувала держава, а встановлювала Верховна Рада.

Всього програма фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у Рівному на 2022 рік передбачає виділення понад 65 178 000 гривень.

Цікаво, як порахували саме цю суму компенсації, якщо в місті не ввели ні Е-квитка і немає реального обліку пасажиропотоку.