Новина

Скандал через туалет без перегородок у рівненській школі

15:44, 24 Вересня

зображення новини

У Рівному фото шкільного туалету без перегородок викликало резонанс у соцмережах. Частина користувачів таким станом вбиральні обурилась і назвала такі умови – принизливими, а частина навпаки писала, що раніше у закладах тільки такі вбиральні й були. Про це повідомляє “Суспільне”

Туалет без перегородок сфотографували у жіночій вбиральні у рівненській школі №22. Фото у своєму Facebook оприлюднила рівнянка Наталія Пастухова.

Туалет без комплексів

Директор навчального закладу Сергій Шама журналістів Суспільного у школу не пустив, посилаючись на карантин. В телефонному коментарі розповів, що підрядник, який виконував ремонт вбиральні, встановити перегородки планує вже найближчим часом.

Ви ж бачили в Facebook, той кадр повністю показує, шо там нова плитка на підлозі, на стіні. Нові унітази, нові умивальники, все нове повністю, бойлери стоять. Єдине, що ще не поставили перегородки. Але сьогодні приходили, робили виміри, на тому тижні поставлять рамки, і до кінця тижня вже будуть різати плиту, будуть ставити перегородки“, – каже директор.

Сергій Шама додав, що прохання не тримати вбиральню зачиненою з початком навчального року отримав від самих батьків школярів.

Як розповіла юристка громадської ініціативи “За чесний тендер” Мирослава Примак, договір про виконання ремонтних робіт у санвузлі школи №22 уклали ще у листопаді минулого року. Після початку карантину строк виконання перенесли на 31 серпня, а відтак, роботи мали би бути вже виконані.

Жодних змін про те, що строки виконання робіт переносяться – немає. Тільки коли зашевелилися у Facebook люди на рахунок відсутності перегородок у санвузлах, власне, вже почала йти інформація про те, що за тиждень буде все зроблено. Тому питання: чому 23 дні ніхто з відповідальних осіб, – це управління капітального будівництва, зокрема, – не піднімав це питання, не пришвидшував цей процес”, – каже Мирослава Примак.

В міському ж управлінні освіти запевняють: перегородки у жіночій вбиральні встановлять до кінця місяця.

В нас договір не завершується 31-м серпня цього року, а укладена додаткова угода для того, щоб завершити всі роботи, щоб ті туалети мали і естетичний, і санітарний вигляд. Перегородки, які там не встановлено в туалетах, вони виготовляються і до першого жовтня, за словами нашого УКБ, тобто замовника, будуть встановлені“, – заступниця начальника управління освіти Рівного Катерина Сичик.