Новина

Шпанівська громада придбала другий сміттєвоз

10:15, 07 Листопада

зображення новини

Другий сміттєвоз невдовзі має отримати Шпанівська сільська рада. Вона уклала договір про купівлю спецмашини на шасі Ford Cargo 1833 DC за результатами аукціону у системі державних закупівель «Prozorro». Про це повідомляють у сільській раді.

Очікувана вартість сміттєвоза становила 3 мільйони 200 тисяч гривень. Переможцем визнали ТОВ «Сучасні вантажівки», яка запропонувала найнижчу ціну — 3 мільйони 105 тисяч гривень. Договір про купівлю уклали 1 листопада. Спецмашина має надійти до сільської ради до кінця року.

На закупівлю сміттєвоза з державного бюджету виділено 2,4 мільйона гривень. Це субвенція Мінекології місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів. Решта суми — 705 тисяч гривень з екологічного податку — внесок Шпанівської ОТГ.

«Другий сміттєвоз для нас дуже важливий, адже шпанівське комунальне підприємство вивозить відходи з інших громад. Ця спецмашина буде підміняти діючу вантажівку і цим покращить прибирання сіл ОТГ. У планах — закупити мобільну сортувальну лінію», — зазначив голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук.

Довідка: У Шпанівській ОТГ на початку цього року придбали новий сміттєвоз марки Ford за понад 3 мільйони гривень. Кошти виділили з екологічного податку. Громада відмовилася від послуг комунальників Рівного, бо створила власне комунальне підприємство. Таким чином вдалося знизити тариф на вивезення відходів на 15%: замість 14 гривень на місяць мешканці громади почали сплачувати 12.