Новина

Ще одна область вимагає заборони діяльність УПЦ МП в Україні

16:36, 25 Листопада

зображення новини

Вінницька обласна рада на своїй сесії прийняла рішення про звернення до центральних органів влади щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької облради.

Фото: УНІАН

З 60 присутніх депутатів рішення підтримали 58. Один обранець утримався, ще один Олександр Підгорняк повідомив, що його картка не спрацювала під час голосування, але він підтримує рішення.

«На сьогодні в Україні діє Українська православна церква в єдності з Московським патріархатом та інші релігійні організації з центром в країні агресорі, які ідеологічно обгрунтовують і підримують війну та виправдовують всі військові злочини, що скоює росія на території України.

Значна кількість духовенства виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать результати проведених санкціонованих обшуків СБУ за місцем проживання митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на території Вінниччини. Вказана особа розміщувала публікації на власному інтернет-ресурсі проросійського змісту, а також заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Ці та інші факти є свідченням, що діяльність УПЦ МП підриває територіальну цілісність, соборність та державність України», – значиться у зверненні.