Новина

Рибалки залишили без електрики три села Рівненського району

12:54, 17 Вересня

зображення новини

Рибалки залишили без електропостачання мешканців трьох сіл, повідомляють в Рівнеобленерго.

«Вже двічі за останні кілька днів у Рівненському районі без електропостачання залишаються мешканці сіл Хотин, Рубче та Метків. Як з’ясували наші фахівці двічі – в суботу та понеділок – аварійна система спрацювала через закинуту на лінію 10 кВ рибальську волосінь» –  розповів начальник Рівненського РЕМ Сергій Пастух.

Її виявили поблизу річки Горинь, між населеними пунктами Метків та Савичі. ПрАТ «Рівнеобленерго» застерігає від риболовлі під лініями електропередачі, адже рибалки не лише додали роботи енергетикам та завдали незручностей мешканцям згаданих населених пунктів, вони в першу чергу наразили на небезпеку себе.

Згідно з правилами електрообезпеки вудити рибу під лініями електропередачі (або в безпосередній близькості) заборонено через загрозу ураження електрострумом!

Щороку інформація про подібні випадки надходить з різних куточків України. На Рівненщині, смертельне ураження електрострумом трапилося у 2012 році саме у Рівненському районі, у Шпанові. Тоді рибалка торкнувся мережі ПЛ-10 кВ вуглепластиковою вудкою.

Будьте обережними та уважними під час відпочинку!