Новина

Рівняни виступили проти кандидатури “регіонала” на посаду міністра освіти

15:22, 18 Червня

зображення новини

Сьогодні, 18 червня, відомі рівняни, громадські діячі та працівники освіти оприлюднили відкрите звернення до народних депутатів, у якому висловили невдоволення кандидатурою на посаду нового міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

– Ми, небайдужі громадяни, представники громадських організацій, освітяни та батьки, висловлюємо категоричне несприйняття кандидатури на посаду нового міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Ймовірне призначення такої одіозної фігури – це прямий реванш проросійських сил в гуманітарній сфері. Шкарлет був членом «Партії регіонів» та отримував нагороди від міністра-втікача Дмитра Табачника. До того ж, активісти знайшли в академічному доробку Шкарлета плагіат. Це прямо суперечить принципам наукової доброчесності і є зневагою всіх науковців України.

Після Революції Гідності в Україні розпочато реформу середньої школи: «Нова українська школа», розпочались кроки щодо реформи закладів вищої освіти, відновлено фінансування науки. Ці реформи мають на меті дати нову якість освіти дітям та молоді, припинити відтік мізків та талантів з України за кордон. Не можна згаяти здобутки, важко здобуті роками праці.

З відкритим зверненням до Президента, уряду та депутатів звернулись представники освітніх громадських організацій, ініціатива «Батьки SOS» та педагоги. Підтримуємо суспільний запит на продовження освітньої реформи та недопущення до керівництва освітньою галуззю сумнівних осіб.

Нововведення в сфері освіти є важливою складовою всіх інших реформ. Адже лише якісна освіта наших дітей сьогодні дасть змогу в майбутньому успішно розвиватись нашій країні.

Новим міністром освіти і науки має бути людина, яка відповідає критеріям професійності, патріотизму, порядності. – йдеться у зверненні, опублікованому у мережі Facebook.

Рівняни звертаються до народних депутатів з Рівненщини: Олександра Ковальчука, Олександра Аліксійчука, Сергія Литвиненка, Романа Іванісова, Віктора М’ялика, Дмитра Соломчука, Олександра Салійчука, Соломії Бобровської, Яни Зінкевич, Сергія Євтушка.

Очікуємо від Вас чіткої громадянської позиції, підтримки освітніх реформ та недопущення на посаду міністра Сергія Шкарлети. Вас обрали мешканці Рівненщини, дослухайтесь до голосу совісті, справедливості та своїх виборців. Звернення відкрите, закликаємо громадськість підтримати його в коментарях та поширеннями. – йдеться у зверненні.

Звернення уже підписали: ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради, кандидат політичних наук Алла Черній, директор приватної школи «Світло» Сергій Терентьєв,  голова Благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева, директор КЗ “Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат” Наталія Сосюк, директор ГО “Агенція журналістських розслідувань “Четверта влада” Володимир Торбіч, доброволець російсько-української війни, головний редактор сайту «Горинь.інфо» Тарас Давидюк, засновниця проекту “Пузата мама”, головний редактор сайту “ЧаРівне” Оксана Кравець, заступник директора з методичної роботи Рівненського районного ЦДЮТ, депутат Здолбунівської районної ради Юрій Шадий, громадський активіст Святослав Клічук, мистецтвознавець, громадський активіст Микола Бендюк, директор ТРК “Ритм”, депутат Рівненської міської ради Олександр Курсик та громадський активіст, науковець Олександр Подвишенний та інші.