Новина

Рівняни намагаються врегулювати правила вигулу собак у місті

16:47, 29 Липня

зображення новини

Рівнянин Олег Кучер зареєстрував електронну петицію на сайті міської ради з проханням врегулювати правила вигулу собак у місті та встановити обов’язкові умови перебування на вулиці з домашніми тваринами.

Нещодавно рівнянин Олександр Третяк на своїй сторінці у мережі Facebook опублікував допис, у якому описав ситуацію з власницею собаки, яка вигулювала тварину в громадському місці без намордника та без повідка.

На доріжці стоїть чоловік з велосипедом, пес підбігає до нього і починає принюхуватись. Панянка починає роздавати якісь команди, на які пес чхати хотів. Я призупинив біг, бо впіймав на собі погляд чорного чотирилапого. Обоє насторожились. На моє зауваження, чи знає власниця пса, правила вигулу тварин, отримав різку відповідь. Я не буду переказувати увесь той не дуже приємний діалог, але з цим потрібно щось робити. Власники тварин бувають менш виховані і більш агресивні за своїх вухастих улюбленців, і цим самим наражають на небезпеку багатьох, хто навколо. – розповів пан Олександр.

Допис викликав чималий ажіотаж у рівнян. Дописувачі поділились на тих, хто також потрапляв у подібні ситуації і переживає за свою безпеку та тих, хто намагався переконати, що лише невелика частина собак може дійсно становити загрозу.

Результатом такого обговорення стала петиція, яку зареєстрували на сайті міської ради – “Врегулювання правил вигулу собак. “Твій улюбленець – моя безпека!

Автор звернення написав 10 пунктів, якими, на його думку, мають керуватися усі власники чотирилапих.

Щоб цю петицію розглянула місцева влада, необхідно, щоб за неї проголосувало щонайменше 300 рівнян.