Новина

Рівнян закликають підтримати створення Центру національно-патріотичного виховання (ВІДЕО)

13:34, 24 Вересня

зображення новини

На громадський бюджет Рівного подали проєкт з створення Центру національно-патріотичного виховання молоді на базі Рівненського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Читайте також: У Рівному триває голосування за проєкти громадського бюджету

На базі центру планують комплексно запроваджувати виховання в різних напрямках, в тому числі і військово-патріотичному, де б старшокласники ( 9-11 класи) з усіх 36 шкіл міста Рівного та усі бажаючі могли не лише поглиблювати знання, а й отримувати практичні навички.

Метою проекту є забезпечення національної безпеки України шляхом посилення національно-патріотичного виховання (НПВ) перш за все молоді в створеному центрі . Військово-патріотичне виховання є невід’ємною складовою НПВ і якісно реалізовуватиметься з максимальною можливістю отримання практичних навичок.
Базовим завданням ВПВ є формування української національної оборонної свідомості, мотивації та готовності захищати державну незалежність і територіальну цілісність України.

Створення таких центрів на базі міжшкільних навчально-виробничих комбінатів регламентовано новою Стратегією національно-патріотичного виховання ( УКАЗ Президента України від 18 травня 2019 року №286/2019 а також рішенням Колегії МОН України від 26.03.2015 протокол №5/5-2. Вже починаючи з 2019 року на їх базі можуть створюватися такі центри, а от з вересня 2022 року перехідний період має бути завершено і комбінати мають припинити свою діяльність.

Відповідно до Стратегії вводиться поняття “Оборонна свідомість” – тобто осмислений прояв людиною само ідентифікації на основі національних цінностей, розуміння філософії національної державності, спадковості боротьби за державну незалежність і територіальну цілісність України, української мови, громадянської позиції для всіх громадян.

Центр має складатись з: кабінету вогневої та тактичної підготовки, військової топографії, основ цивільного захисту, міжнародного гуманітарного права, домедичної допомоги і тактичної медицини, загальновійськової підготовки, стрілецького тиру, спортивної зали, навчально-тренувального комплексу, смуги перешкод, тощо.
В рамках данного проекту необхідно:
1. Провести ремонт приміщення для центру – 200 кв.м.( замінити вікон, штукатурка, шпаклівка, фарбування стін і стелі, підлога, опалення, освітлення тощо.
2. Закупити обладнання для центру.
3. Облаштування смуги перешкод, тирів тощо.

Прошу проголосувати за мій проєкт на Громадський бюджет Рівного по створенню Центру національно-патріотичного виховання молоді! І щиро вдячна Олександру Погребиському, десантнику легендарної 95 ОДШБ, Олексію Андрійчуку ветерану російсько-української війни та Миколі Ляховичу, політв’язню, громадському активісту, нашому земляку і основоположнику державної політики національно-патріотичного виховання, який ще 2015 – 2019 роках прописав необхідність створення місцевих програм і Центрів НПВ, за підтримку і заклик до рівнян підтримати створення такого центру. Тому голосуйте он-лайн за проект №88 (великий проект). – звернулась до рівнян авторка проєкту Тетяна Воронцова.

#Центр_національно_патріотичного_виховання_Рівне#ГБ88Друзі, без Вас ніяк!Прошу проголосувати за мій Проект 88 на Громадський бюджет / Рівне по створенню Центру національно-патріотичного виховання молоді!І щиро вдячна Микола Ляхович, політв'язню, громадському активісту, нашому земляку і основоположнику державної політики національно-патріотичного виховання, який ще 2015 – 2019 роках прописав необхідність створення місцевих програм і Центрів НПВ, за підтримку і заклик до рівнян підтримати створення такого центру. Тому голосуйте ОН-ЛАЙН за проект №8️⃣8️⃣( великий проект)https://rivne.pb.org.ua/projects/88

Опубліковано Тетяною Воронцовою Середа, 23 вересня 2020 р.

#Центр_національно_патріотичного_виховання_Рівне#ГБ88Друзі, без Вас ніяк!Прошу проголосувати за мій Проект 88 на Громадський бюджет / Рівне по створенню Центру національно-патріотичного виховання молоді!І щиро вдячна Олександр Погребиський, десантнику легендарної 95 ОДШБ за підтримку і заклик до рівнян підтримати створення такого центру. Пригадую наші Рівне-ТАКМЕД перші навчання такмеду старшокласників в 2015 році. Вже зараз де-хто з цих хлопців підписав контракт з ЗСУ і захищає нас на Сході від агресора.А де-хто служить в Патрульна Поліція рівне.І для всіх них такі знання дуже важливі!Тому голосуйте ОН-ЛАЙН за проект №8️⃣8️⃣( великий проект)https://rivne.pb.org.ua/projects/88

Опубліковано Тетяною Воронцовою Понеділок, 21 вересня 2020 р.

#Центр_національно_патріотичного_виховання_Рівне#ГБ88Друзі, без Вас ніяк!Прошу проголосувати за мій Проект 88 на Громадський бюджет / Рівне по створенню Центру національно-патріотичного виховання молоді!І щиро вдячна Oleksii Andriichuk, ветерану, моєму одногрупнику і взагалі саме тій людині, яка затягнула мене в такмед, за підтримку і заклик до рівнян підтримати створення такого центру. Тому голосуйте ОН-ЛАЙН за проект №8️⃣8️⃣( великий проект)https://rivne.pb.org.ua/projects/88

Опубліковано Тетяною Воронцовою Середа, 23 вересня 2020 р.