Новина

Рівненські військові землю отримали, але будуватися не можуть

17:17, 22 Липня

зображення новини

Сьогодні, 22 липня, очільник ініціативної групи власників ділянок Вадим Андріюк заявив, що Рівненська міська влада не виконала обіцянок перед бійцями російсько-української війни, яким виділила землю.

Земельні ділянки у новоствореному районі по Костромській міська рада виділила учасникам російсько-української війни у 2015 році. До масиву не підвели ані води, ані електрики, без якої військові не можуть розпочати будівництво. Про це розповідає Суспільне.

“Міським головою особисто було неодноразово підкреслено, що місто проведе всі необхідні комунікації, побудує дороги, садочок, школу, медичний пункт. Забезпечить інфраструктуру коштом міського бюджету. Станом на 2021-й рік жодної з обіцянок не виконано: ані доріг, ані мереж, електрики, води чи газопостачання не прокладено”, – зазначив він.

Вадим Андріюк звернувся до депутатів з вимогою передбачити в міському бюджеті гроші на проєкт і на саму електрифікацію ділянок. На проведення електрики просив передбачити 3 мільйони гривень. Власники готові приєднати свої ділянки власним коштом.

Ексмер, а нині депутат Володимир Хомко повідомив, що в управлінні капітального будівництва уже є розроблені проєкти та запропонував провести їхню ревізію. Водночас додав, що школу й дитячий садочок будувати не планували.

“Оскільки багато земель є перепроданими й там вже не атовці, то було б доречно, що люди, які не є атовцями, вкладали свої гроші, а для тих, що атовці – оплатити з міського бюджету”, – запропонував депутат.

Начальнику міського управління капітального будівництва Володимиру Лящуку доручили підготувати інформацію по технічних умовах і документації.