Новина

Рівненські чиновники провели зустріч з інвестором

14:08, 26 Вересня

зображення новини

Новий міжнародний інвестор матиме повне сприяння з боку влади. Про це заявив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час зустрічі із представниками міжнародної компанії «Kronospan».

Кілька місяців тому компанія «Kronospan» задекларувала намір інвестувати в економіку Рівненської області більше 200 мільйонів євро. А це майже 200 прямих та 2000 непрямих робочих місць із заробітною платою 15-18 тисяч гривень на місяць.

«Kronospan» є важливим інвестором для економіки Рівненщини. Окрім прямих вкладень, це ще додатково більше 300-400 мільйонів гривень податків і зборів щорічно. Тому від обласної адміністрації інвестор отримає повне сприяння до запуску. Відсьогодні співпраця з ними виходить на новий рівень. Разом розробили «дорожню карту» реалізації інвестпроекту, визначили кураторів, які займатимуться питаннями державного регулювання», – зазначив Віталій Коваль.

Генеральний директор ТОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська запевнила, що компанія працює на умовах публічності, відкритості та максимальної співпраці з громадами у регіонах, де розміщені їхні заводи. Інвестор дотримується стандартів екологічної безпеки та усіх необхідних процедур за українським та європейським законодавством. 

Сучаснийзавод «Kronospan» з виробництва плити ДСП розташується на території непрацюючих Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА) у селі Городок Рівненського району. Зараз там проводяться роботи з підготовки технологічного майданчика.

Нагадаємо, «Kronospan» – світовий лідер у галузі виробництва високоякісних деревинних плит і суміжної продукції. Сьогодні це понад 40 виробничих заводів у 30 країнах Європи, Азії та США.