Новина

Рівненщина вшановує військових з Костополя та з Дубровиччини

13:27, 31 Січня

зображення новини

Сьогодні, 31 січня, вшановуємо пам’ять двох військових Рівненщини. Цього дня, шість років того на фронті російсько-української війни загинув Олександр Ярмоліч з Дубровиччини, а військовому Руслану Салівончику з Костополя мало б виповнитися 38 років.

Олександр Ярмоліч народився 9 березня 1991 року в с. Велюнь Дубровицького району. У 2008 році Олександр закінчив Велюнську ЗОШ І-ІІІ ст. та вступив на перший  курс Рівненського вищого професійного училища при МВС України. У квітні 2012 року був призваний на строкову службу (служив у 80-ій аеромобільній частині м. Львова). Олександр – старший навідник та командир відділення. Закінчивши строкову службу в повітрянодесантних військах 80-ої аеромобільної частини м. Львова, він продовжив службу за контрактом. У серпні 2013 року Олександру присвоєно звання старшого сержанта. Саме тоді 80-та аеромобільна частина вирушила на Схід захищати цілісність України. Олександр Ярмоліч отримав тяжкі поранення під час обстрілу незаконними збройними формуваннями з БМ-21 «Град»  Луганської ТЕС у м. Щастя.

Помер 31 січня 2015 року в лікарні м. Щастя Луганської області внаслідок отриманих поранень. 3 лютого 2015 року похований на кладовищі села Велюнь Дубровицького району.

Указом  Президента України Петра Порошенка №331/2015 від 4 червня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» О. Ярмоліча нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

25 травня 2015 року в селі Велюнь Дубровицького району на фасаді будівлі загальноосвітньої школи (вул. Шкільна, 4),  де навчався Олександр Ярмоліч, йому відкрито меморіальну дошку. У вересні 2016 року навчально-виховному комплексу села Велюнь Дубровицького району було присвоєно ім’я Олександра Ярмоліча.

Руслан Салівончик народився 31 січня 1983 р. у м. Костопіль Рівненської області. З 1993 до 1998 року навчався у ЗОШ № 8. Закінчив Костопільську філію медколеджу, Харківський юридичний університет. Був капітаном міліції. Шість років працював у секторі кримінального розшуку в Каховському РВ УМВС України в Херсонській області. З початку проведення на сході України антитерористичної операції записався добровольцем у батальйон патрульної служби особового призначення «Херсон».

Капітан міліції Руслан Сергійович Салівончик загинув 29  серпня 2014 року на фронті російсько-української війнив районі м. Іловайська Донецької області під час спроби вийти з оточення так званим «зеленим коридором» на дорозі між с. Многопілля і с. Червоносільське. 3 вересня 2014 року тіло бійця разом з іншими було привезено у Дніпропетровський морг. Упізнаний бойовими товаришами і рідними. Похований 6 вересня в Костополі. У сім’ї залишилися дружина та маленька донька

Указом Президента України № 838/2014 від 31 жовтня 2014 р. «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Р. Салівончик нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).