Новина

Прикрив собою товаришів: сьогодні шоста річниця смерті військового з Рівненщини

12:02, 09 Серпня

зображення новини

Шість років тому, 9 серпня 2014-го, загинув боєць  Олександр Суліцький з Квасилова. Сталося це  під час виконання бойового завдання від розриву гранати. Військовий прикрив собою товаришів по службі, хоч мав можливість відкинути гранату від себе — але поряд стояли бензовози.

Народився чоловік 19 червня 1979 р. у місті Здолбунів, навчався і жив у Квасилові. Закінчив СПТУ №16 за професією «слюсар з ремонту автомобілів». У 1997 році був призваний на військову службу до Збройних сил України.

У 2000-му працював на підприємстві ВАТ «Рівнеголовпостач», слюсар з ремонту прокатної техніки V розряду. З 2001 по 2014 роки робив на різних підприємствах, наостанок — водієм у споживчому товаристві.

Через проблеми зі здоров’ям, не пішов до військкомату, а записався добровольцем. З 20 травня 2014-госержант 2-го батальйону територіальної оборони Рівненської області «Горинь», водій-слюсар.

У чоловіка залишилася дружина Надія, донька Олександра, сестра Ірина, зазначають у “Книзі пам’яті полеглих за Україну“.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У Квасилівській школі-ліцеї відкрито пам’ятну дошку випускнику Олександру Суліцькому.

Вічна слава Героєві!