Новина

Поки росіяни бомблять українців, Xiaomi процвітає на російському ринку

12:15, 14 Квітня

зображення новини

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську компанію з виробництва електроніки Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни.

Рішення НАЗК пояснило тим, що корпорація не лише продовжила працювати в росії після початку повномасштабного вторгнення, а й лишається лідером із продажів смартфонів там. Окрім інтернет-продажів, Xiaomi також має мережу офіційних магазинів Mi Store по всій рф.

Про це відомство повідомило 13 квітня, пише “Радіо Свобода”.

«Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в рф на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім. Так, протягом 2022 року року Xiaomi подвоїла свою частку ринку та зараз є лідером продажів смартфонів в країні-агресорці», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням НАЗК, російський ринок залишається «надзвичайно важливим» для Xiaomi, і компанія зараз відновлює набір персоналу для російських офісів.

«Так, Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію терористичної держави і має понести як репутаційні, так і юридичні наслідки своїх дій», – підсумували в Агентстві.

НАЗК звітує про внесення 21 міжнародної компанії до переліку спонсорів війни. Усі включені до переліку компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.Таким чином співпраця з подібними компаніями стає ризикованою та небажаною для будь-кого на міжнародному ринку, що захищає міжнародний фінансовий сектор від спонсорів російської війни.

Докладніше про роль НАЗК у санкційній політиці можна дізнатися в в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій.

Представники української влади неодноразово закликали міжнародні компанії вийти з росії після початку її повномасштабної агресії проти України.