Новина

Пластуни мандрують Рівненщиною

13:30, 28 Грудня

зображення новини

Рівненські пластуни з курення число 33 ім. Уласа Самчука відбули мандрівку “33 Не варіант”. Мандрували пластуни за маршрутом Рівне – Порозів – Новомильськ – Здолбунів – Городок – заказник Вишнева гора. 

“Що потрібно робити, щоб виховувати і підтримувати у собі патріотизм? Один із засобів – це мандрувати своєю країною і своїм краєм. Пройтися пішки 20, 30…100 км. цими лісами, полями, горами і долами. Зустрічатися з цікавими людьми, говорити з ними про все на світі. З кожним про своє…”,розповів на свої сторінці пластун Віталій Поровчук.

Спершу вони пройшлися лісовими масивами, дійшовши до величезного кар’єру Здолбунівського цементного заводу та древнього Новомильського городища, були біля озера з прозорою кришталевою водою.
Далі пішли у гості до здолбунівських харцерів та істориків-краєзнавців. Зустріч була у музеї, де Олег Тищенко з друзями волонтерами зробив екскурсію і про сиве минуле, і про сучасне, і про цікавих людей.
Здолбунівські харцери приготували рівненським пластунам макарони і чай на плиті музейної печі, пригостили польськими солодощами. Ввечері співали та гралися, а ночували у оселі харцерів.