Новина

Незабаром водії Рівного зможуть проїхати на ринок новою дорогою

17:58, 24 Червня

зображення новини

Сьогодні, 24 червня, у поліції погодили схему дорожнього руху вулицею Шевченка у Рівному.

Наразі там встановлюють знаки й наносять розмітку. Ділянку, що межує з вулицею Сагайдачного, мають відкрити для проїзду до кінця червня. Їхати можна буде лише в одну сторону – від пожежної частини до ринку. Про це інформує Суспільне.

Про відкриття вулиці Шевченка для проїзду в мерії заговорили у травні. Зробити це доручив міський голова до кінця червня, повідомив заступник мера Віталій Герман. Перед цим вулицю розчистили від МАФів, забрали контейнери й з прилеглих територій.

За інформацією Віталія Германа, вулицю закрили у 2000-му році, щоб облаштувати автостоянку. Те рішення посадовець вважає не зовсім правильним, бо через це у тупиковій вулиці утворювались затори.

Схема організації дорожнього руху пропонує вирішити це таким чином: коли авто їде з Мазепи на Шевченка і не вистачає вільного паркомісця, то водій їде далі й шукає собі місце. Вулиця Шевченка буде забезпечена ефективним і належним проїздом. Також ми робимо два пішохідні переходи: один – до БТІ, інший – поруч за вулицею Сагайдачного, – прокоментував Віталій Герман.Повернути з Шевченка на Сагайдачного водії тепер зможуть і ліворуч, і праворуч.

Патрульний Костянтин Семенюк додає, що дорогу мають звузити на в’їздах-виїздах, щоб водії там не паркувались.

Буде знак односторонній рух зі сторони Мазепи у напрямку Сагайдачного, а зі сторони Сагайдачного у напрямку проспекту Миру й, відповідно, Мазепи – знак 3.21 – «в’їзд заборонено». Плюс – велика парковка, в тому числі для людей з інвалідністю, – пояснив Костянтин Семенюк.

До кінця року мають у планах організувати односторонній проїзд вулицею Шевченка від проспекту Миру аж до Пересопницької. Мерія замовила схему організації дорожнього руху, але все залежить від рівнян – до кінця червня місто матиме результати соціологічного дослідження: чи подобається їм вулична, в тому числі – стихійна торгівля у центрі міста.