Новина

Невідомі кинули гранату в будинок ексдепутата Рівнеради

11:24, 07 Листопада

зображення новини

Cьогодні, 7 листопада, близько четвертої ранку, до поліції звернулась 22-річна рівнянка, яка своєму господарстві на вулиці Декабристів почула звук, схожий на вибух.

Як інформує відділ комунікації поліції Рівненської області, внаслідок вибуху у будинку спрацювала сигналізація. Однак, коли працівники поліції охорони оперативно приїхали на виклик, зловмисник утік. За результатами огляду працівники вибухотехнічного відділу ГУНП встановили, що на подвір’ї вибухнула граната РГД-5. Її уламки вилучили та направили на експертизу.

Будинок належить 55-річному рівнянину, співвласнику “Речового ринку”, екс-депутату Рівнеради Володимиру Рабінюку. У будинку постійно ніхто не проживає. На момент вибуху у будинку була його донька, вона не постраждала. Вибух частково пошкодив фасад будинку, вікно та вхідні двері.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Працівники Рівненського відділу та обласного управління проводять слідчі та розшукові заходи з метою встановлення особи зловмисника.

Раніше стало відомо, що Володимир Рабінюк разом із екснардепом Валентином Королюком хочуть побудувати на місці ринку багатоповерхівки. Валентин Королюк є засновником і фінансовим директором речового ринку. Наміри ліквідувати ринок власник пояснював зменшенням покупців і тим, що багато підприємців позакривали свої торгові точки.