Новина

Народний артист з Рівненщини закликає односельців вийти з московського патріархату

11:25, 27 Березня

зображення новини

Народний артист України Святослав Максимчук опублікував на своїй фейсбук-сторінці звернення до односельців із його села Ремель, що на Рівненщині. У дописі він пояснює чому громада цього історичного багатостраждального села має зібратися та разом із очільниками проголосувати за вихід з лабет московського патріархату.

Звернення:

“Дорогі мої односельчани! На світанку 17 березня 1943 р. німецькі есесівські карателі наше село розстріляли і спалили дотла. У братній могилі дотлівають кості невинно убієнних і живцем спалених 390 осіб – від немовлят і до старших, іноді навіть уже немічних людей.
Причиною цієї розправи стала реальна боротьба ОУН за самостійну Україну, а в Ремлі від осені 1941 р. квартирувало керівництво окружного проводу ОУН. Живими з вогню з ласки Всевишнього вийшли до 70 осіб. На сьогодні нас залишилося двоє: Ганна Йосипівна Семенюк-Чижевська та я, Святослав Васильович Максимчук. Ми обоє 1936 року народження. На момент трагедії села нам було по сім років.

Приналежність Ремельської церкви до московського патріархату – це, де-факто, наруга над пам’яттю убієнних. Адже церкву було споруджено поруч із братською могилою. А те, що творить сьогодні москва з Україною, за жорстокістю і масштабністю можна порівняти з діями німецьких нацистів…

«Вы хатітє “самастійной” Украіни? Думаєтє, что вы вже нє нашы? Єдіная і недєлімая – вот ваше мєсто, хохлы! Ілі, можєт, забылі Батурін!? Так мы напомнім! Вот вам Бахмут в додачу» – отак вони історично й донині уявлять свою “історіческую місію братского народа”.

Прошу й молю вас, дорогі мої ремельці, хай 17 березня 2023 року стане для нас спалахом пробудження нашої національної свідомості!..
Зберіться громадою разом із очільниками многостраждального села і проголосуйте за вихід з лабет московського патріархату.

Пригадаймо Шевченкове: «Славних прадідів великих правнуки погані». І хай таке історичне клеймо великого Пророка України буде не для нас і не про нас!..

Ми хочемо жити у своїй незалежній самостійній державі. Це наше священне право. І будемо незламними на цій дорозі допоки віку.
Слава Україні! І вічна пам’ять полеглим за її Свободу! Вірю у вашу мудрість і ваш правильний вибір!..

З повагою і любов’ю, ваш односельчанин Святослав Максимчук”.

За інформацією “ЧаРівне”.

Фото із фб-сторінки Святослава Максимчука. Артист працює в театрі імені Марії Заньковецької.