Новина

На Рівненщині зафіксували антирекорд керування напідпитку

14:48, 31 Липня

зображення новини

У четвер, 30 липня, близько опівночі, на автомобільній дорозі М-О6 Київ-Чоп поблизу села Підлужжя Дубенського району, патрульні помітили чоловіка, який їхав на скутері Honda Dio без номерного знаку, тому подали йому сигнал про зупинку. Повідомляє Патрульна поліція Рівненської області.

Під час спілкування з 45-річним керманичем інспектори помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння: хода чоловіка була хиткою, мова — нечіткою, а з ротової порожнини відчувався запах алкоголю.

На місці зупинки в присутності 2-х свідків патрульні провели водієві перевірку на стан сп’яніння, під час якої результат алкотестеру Drager зашкалив — понад встановлений заводом виробником діапазон вимірювання, що засвідчили стрілки вгору на його екрані. Такий результат є рекордним, більше прилад показати не здатен.

На водія патрульні склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння) та винесли постанову за ч.6 ст.121 КУпАП (Керування транспортним засобом без номерного знака) КУпАП.

Спиртні напої додають хоробрості, але приглушують пильність, увагу і реакцію людини. Поєднувати алкоголь і кермо небезпечно для життя. Якщо ви виявили водія напідпитку, одразу повідомте на 102.