Новина

На Рівненщині визначили кращих зенітників Національної гвардії

16:15, 15 Вересня

зображення новини

На базі рівненського військового полігону завершилися змагання на кращий розрахунок “зеніток” серед підрозділів Національної гвардії України. Протягом двох днів свої вміння та майстерність демонстрували п’ять найсильніших команд, кожна з яких представляла територіальне управління Нацгвардії.

Змагання на кращий розрахунок ЗУ-23 відбуваються у три етапи: спочатку кращих визначають у військових частинах, потім змагаються під керівництвом начальників протиповітряної оборони територіальних управлінь. На завершальному етапі визначаються кращі серед підрозділів  Національної гвардії України.

– Розрахунки змагаються у кількох номінаціях: виконання нормативів бойової роботи, зенітний біатлон та виконання вправ бойових стрільб. Для перемоги важливо, щоб розрахунок, починаючи від водія і закінчуючи кожним номером обслуги, був згуртованим, знав своє місце і роль. Бо саме це в подальшому покращить як результат розрахунку, так і роботу підрозділу в цілому, – розповів начальник служби застосування підрозділів протиповітряної оборони Головного управління НГУ, полковник Олександр Оністрат.

За результатами дводенних змагань кращим визнано зенітний розрахунок військової частини 3017 Східного ОТО. Друге місце посіли зенітники військової частини 3027 Північного ОТО, третє – гвардійці військової частини 3029  Південного ОТО.

Зенітний розрахунок військової частини 3017 до змагань готувався під керівництвом старшого офіцера протиповітряної оборони родів військ і служб Східного ОТО, майора Олександра Пархоменка.