Новина

На Рівненщині відбувся вишкіл кінного пластування

13:48, 28 Листопада

зображення новини

Пластуни Рівненщини організували вишкіл з кінного пластування “Осінній алюр”. Захід відбувся на КСК “Лісовий пегас” Клеванської селищної ради.

Учасниками заходу були пластуни з Рівного, Володимирця, Вараша, Оржева та Клеваня. Впродовж двох днів вони мали можливість спробувати їздити верхи на коні .

В перший день інструктори, що є учнями “Лісового пегасу” розповіли досить багато цікавої теорії про види кінного спорту, найбільші рекорди в цій сфері, породи коней, кінну амуніцію, тощо. Також, задля того, аби учасники змогли налагодити свої стосунки з конями та вийти з ними на перший контакт, проводилось навчання з чистки коней та заплітання гриви.

“Другий день розпочався з найцікавішого, адже учасники могли не лише доторкнутись до коней та погладити їх, а й отримали своє перше тренування – навчились, як мінімум, сідлати коня, правильно тримати вуздечко, йти, повертати та бігти риссю. Насичені тренування були розбавлені переглядом мультфільму про коней та теплим чаюванням. Загалом, найбільшим досягненням можна вважати те, що більшість учасників попередньо мали страхи контакту з кіньми, але саме завдяки “Осінньому алюру” вони були подолані, а в декого, навіть, змінені на любов” – розповіла учасниця заходу Софія Пасевич.