Новина

На Рівненщині вагітна жінка та її десятеро дітей отруїлися чадним газом: потерпілі в лікарні

18:05, 24 Лютого

зображення новини

На Рівненщині, у селі Малушка Березнівського району  у Сарненську районну лікарню доправили десятьох дітей та їхню вагітну матір доправили до лікарні з діагнозом “отруєння чадним газом”. Про це повідомляє Суспільне. Найменшій дитині – трішки більше року, їхня матір – 1987-го року народження.

Головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк  повідомив Суспільному, що пацієнти знаходяться у них і прибули по шостій ранку. Він зазначив, що стан здоров’я дітей та матері стабільний. Всі пацієнти переведені в дитяче відділення, тобто загрози життю абсолютно немає. Четверо  було в реанімації.

 У “Рівнегаз” зазначсили, що під час огляду будинку було встановлено, що господар будинку самовільно здійснив заміну старого газового котла на інший, який вже був у використанні, не повідомивши при цьому фахівців газового господарства. Водночас він використав димовідвідний партубок не заводської конструкції і не закріпив його належним чином. Сильний вітер пошкодив димовивідний патрубок від газового котла, від чого сталась розгерметизація і частина продуктів згорання почала потрапляти в будинок.

Спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун  для Суспільного повідомила, що слідчі Березнівського відділення поліції розпочали досудове розслідування за попередньою кваліфікацією статтею 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).