Новина

На Рівненщині діє майже тисяча ОСББ

17:30, 05 Листопада

зображення новини

На Рівненщині діє 966 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). В їх управлінні перебуває 33 % від усіх багатоповерхівок. Повідомляє Рівненська ОДА.

Найкращі показники створення ОСББ у місті Рівне, Вараш, Здолбунівському, Радивилівському районах. В обласному центрі функціонує 545 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

У 658 багатоквартирних будинках, що становить 20 % від загальної кількості будинків,  визначено управителя, а саме у  містах: Рівне, Вараш, Дубно, Острог, Здолбунівському, Рівненському, Сарненському, Дубровицькому районах.

Як повідомляють у департаменті ЖКГ, енергетики та енергофективності Рівненської ОДА, житловий фонд області нараховує 3212 житлових  багатоквартирних будинків. Лише за цей рік створено 65 ОСББ. Така форма управління власним майном достатньо ефективна, адже дозволяє залучити кошти, у тому числі й грантові, на поліпшення обслуговування багатоповерхівок. Серед них – програма «теплі» кредити, Фонд енергоефективності, різні місцеві ініціативи.

З метою підтримки ОСББ у містах Рівне, Дубно, Вараш, Костопіль діють програми на умовах співфінансування. Зокрема, в Рівному функціонує муніципальна Програма сталого розвитку міста, згідно з якою проводиться фінансування робіт з капітальних ремонтів житлових будинків ОСББ, ЖБК на умовах співфінансування.

Крім того, успішно впроваджується програма термомодернізації багатоквартирних будинків міста Рівного, яка передбачає відшкодування з міського бюджету частини кредиту, залученого ОСББ на енергоефективність та термомодернізацію житла.