Новина

На Рівнеазоті – викид нітратних газів

19:04, 20 Липня

зображення новини

На підприємстві “Рівнеазот” стався вибух, у результаті якого утворилася помаранчева хімічна хмара, яка посунула на Рівне.

Як відомо, саме підприємство знаходиться у селі Городок, за 10 кілометрів від обласного центру.

На підприємстві зазначають, що вибухнув паропровід на агрегаті виробництва кислоти. Зазначається, що помаранчева хмара пішла у напрямок житлових районів Північного та Ювілейного.

Рекомендується зачинити вікна, двері й користуватися засобами індивідуального захисту.

Вибух на Рівнеазот

Вибух на Рівнеазот

Вибух на Рівнеазот

В Рівненькій ОДА підтвердили, що на підприємстві дійсно відбулася аварія. Наразі постраждалих немає й ситуація локалізована силами працівників підприємства.

Оцінкою загроз займається екологічна інспекція.

У компанії запевняють, що внаслідок інциденту жертв чи постраждалих немає, хмара небезпеки для довкілля чи людей не становить, а «РівнеАзот» продовжує роботу в штатному режимі.

«Надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами», — йдеться в повідомленні Group DF.

Поліція Рівненської області заявила, що на місці події працює слідчо-оперативна група.

«РівнеАзот» є одним із найбільших підприємств західної України, що займається виробництвом мінеральних азотних добрив, технічного кисню, рідкої вуглекислоти й сухого льоду. Підприємство забезпечує роботою понад чотири тисячі людей, пише «Суспільне». З 2011 року «РівнеАзот» входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.