Новина

На реконструйованому стадіоні “Авангард” запланували перший футбольний матч

11:04, 15 Вересня

зображення новини

Рада оборони Рівненської області дозволила «Вересу» грати на «Авангарді». Про це повідомляє пресслужба клубу. Отож, у сезоні 2022/23 домашні матчі проводитимуть на «Авангарді» в Рівному. Щоправда, без глядачів, з огляду на безпекову ситуацію.

П’ятий за рахунком від старту сезону УПЛ і перший домашній матч Верес проведе на рівненському стадіоні. На Авангарді монтують освітлення, раніше там підготували приміщення, трибуни та футбольне поле. Клуб отримав дозвіл від Асоціації футболу України на проведення матчів на стадіоні, реконструкція якого триває.

В УПЛ вирішили, що поєдинок між рівнянами та львів’янами відбудеться у п‘ятницю, 30-го вересня, на стадіоні Авангард. Розпочнеться гра о 13:00.

Про повернення великого футболу до Рівного розповіли у Рівне Вечірнє.

Останній матч чемпіонату України за участю команди «Верес» відбувся у Рівному двадцять сім років і три місяці тому. 23 червня 1995 року рівняни, яких за рік до цього припинив фінансувати рівнянин Валерій Коротков, програли останній матч 6-го чемпіонату України команді «Кремінь» із Кременчука і опустилися до нижчих ліг. За декілька років через відсутність фінансування команда «Верес» взагалі припинила своє існування. Коли ж «Верес», відроджений 2015 року на гроші львів’янина Богдана Копитка, пройшов за два роки шлях до еліти, виявилось, що стадіон «Авангард» не підходить для матчів кращих команд України. Тож команда переїхала до Львова і за рік загадковим чином перетворилася на ФК «Львів», який досі без особливих успіхів виступає у чемпіонаті на гроші вищезгаданого Копитка. Ще раз відроджений «Верес» знову був вимушений вибиратися із другої ліги тепер вже на гроші киянина Івана Надєїна. Перші два сезони команда грала у Млинові, а втретє вийшовши до еліти, проводила матчі припиненого через війну минулого чемпіонату в Луцьку. І ось тепер команда повертається до Рівного.

І не тому, що у місті таки збудували новий стадіон — він ще далеко не готовий. А тому, що у воєнний час ігри проводяться без глядачів. Через це за поверненням «Вереса» до Рівного футбольні уболівальники міста слідкуватимуть по телевізору.Ми ж будемо чекати перемог як від «Вереса», який поки виграв три матчі із чотирьох, так і від нашого війська. Саме перемога у війні дозволить глядачам повернутися на хоча б одну трибуну стадіону «Авангард», яку скоро збудують.