Новина

Молоді патріоти розповіли про свою діяльність на Рівненщині

17:26, 03 Жовтня

зображення новини

Молодіжна організації Рівненщинирозповіли про свої проєкти, що спрямовані на формування активної громадської позиції у юнацтва. Це питання розглянули під час обласного координаційного центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Так, керівник ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук презентував власний проєкт – історично-пошуковий табір «Повстанські ночі», що присвячений 110-ій річниці з дня народження головнокомандувача УПА «Поліська січ» Тараса Бульби–Боровця.

«Наша ініціатива спрямована на виховання патріотизму через популяризацію історії та здорового способу життя», – розповів Юрій Ткачук.

У рамках проєкту понад півсотні учасників проводили дослідницько-пошукові роботи. Встановлювали місця військових поховань, зокрема вояків УПА, військовополонених та мирного населення під час ІІ Світової війни та впорядковували їх могили. Також фіксували наслідки нацистських каральних операцій зі знищення населених пунктів Рівненщини.

В свою чергу керівниця Пласту в Рівненській області Оксана Скляр розповіла про заходи, що активно втілюються в області цією організацією.

Так, цього року пластуни провели 34 окружні заходи для юнацтва. Серед яких – вишколи, тренінги, мистецькі атракції – великодні гаївки, майстер-класи з писанкарства, роботу резиденції Святого Миколая, передача Вифлиємського вогню.

Втім, серед наймасовіших – це проведення цього року унікальної скаутської зустрічі «Джемборі 2019», учасниками якої стали понад тисячу пластунів.

Позиція громадських організацій однозначна – і надалі реалізувати ініціативи, що спрямовані на виховання молоді.

У якому напрямку рухатися, аби досягти позитивного результату, розповіла працівниця управління молоді і спорту Рівненської ОДА Наталія Чигир:

«Ми провели анкетування майже 500 осіб, аби створити модель сучасної молодої людини. За результатами опитування можна сказати, що нині молодь дуже прагматична. Вона хоче жити в умовах стабільної ситуації в країні, працевлаштування та отримання достойної заробітної плати. Тому й не дивно, що зараз найбільше хлопців та дівчат хвилює економіка, соціальний захист. Це люди дії, тому замість волонтерства переважно хочуть займатися практичною діяльністю».

Результати опитування свідчать, що владі необхідно звернути увагу на такі молодіжні проблеми, як працевлаштування, популяризація здорового способу життя, профілактика злочинності та насильства, виховання сімейних цінностей, патріотичне виховання та формування громадської позиції.

Тож саме ці пріоритети слід врахувати громадським організаціям під час написання власних проєктів та подання їх на конкурс у 2020 році.

Нагадаємо, в області діє програма підтримки молоді на 2016-2020 роки. Лише за 2019 рік вдалося втілити понад 30 проєктів, у яких взяли участь близько 17 тисяч молодих людей.