Новина

Кіберспортсмени змагались у Рівному

12:36, 17 Червня

зображення новини

Учора, 16 червня, в рамках проєкту “Кібертрак”  до Рівного завітала вантажівка-трансформер. Усередині неї пройшли змагання з кіберспорту. Їх учасники визначали сильнішого у дисциплінах “Counter-Strike: Global Offensive” та “Dota 2”.

Поєдинок тривав дві години і команда ТзОВ “Чуваш” виборола перемогу в колективу “Наш котік”. Переможці отримали призи – комп’ютерну периферію та інші подарунки. Про це розповідає Суспільне.


Змагалися кіберспортсмени усередині вантажівки-трансформера на парковці торгово-розважального центру. Кібертрак мандрує туром 11-ма українськими містами. Після “Dota 2” тут відбудеться фінал у дисципліні “Counter-Strike: Global Offensive”.

“Найпопулярніші ігри в Рівному, Україні та в цілому. Для того, щоб пройти у кібетрак та змагатися онлайн, треба було пройти онлайн відбіркові турніри від Федерації кіберспорту України на платформі FACEIT. Приїхали гравці зі Львова грати тут, та основний кістяк – це рівняни”, – зазначив організатор турніру Михайло Святенко.

Поруч кібертраку рівняни розважалися за грою на “PlayStation”, в настільний теніс та футбол. Організатори мають на меті популяризувати кіберспорт, який торік офіційно було визнано спортом.

“Захід важливий тим, що молодь і аматори, які не професіонали і не можуть змагатися на світових турнірах, можуть проявити себе, можуть проявити свої лідерські якості, організованості. Можуть тренуватися і заявити про себе. Люди звикли у світі спілкуватися переважно онлайн, в мережі”, – сказала голова Федерації кіберспорту України в області Тетяна Пешко.

З Рівного кібертрак вирушив до Львова. Тур триватиме до 7 липня.