Новина

Хто з депутатів Рівнеради не підтримав відзначення 80-річчя УПА

14:48, 22 Липня

зображення новини

36  із 39 присутніх депутатів Рівненської міської ради проголосували за Звернення до голови Верховної Ради України щодо необхідності ухвалення проекту Постанови ВРУ “Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії”.

За ушанування на державному рівні героїв УПА не голосували міський голова Олександр Третяк, депутатка від “Слуг” Олена Хотенко. Під час голосування про Звернення у сесійній залі був відсутній депутат від “Голосу” Микола Бляшин.

У перерві головний редактор “Горинь інфо” Тарас Давидюк запитав у Олени Хотенко та Олександра Третяка чому вони не голосували.  Депутатка Хотенко пояснила, що вона відволіклася на питання молодіжної ради і не зорієнтувалася в голосуванні. До слова, серед “слуг народу”, зокрема, і у Верховній Раді, чимало українофобів та тих, хто вороже налаштований до українського національно-визвольного руху.

Міський голова коментуючи ситуацію журналістам, пояснив, що неголосування трапилося через технічні причини. Олександр Третяк зазначив, що не спрацювала кнопка голосування. Він підкреслив, що абсолютно підтримує відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії.

Голосування відбулося сьогодні, 22 липня, під час час третього пленарного засідання чергової другої сесії Рівненської міської ради восьмого скликання.

Відомо, що раніше відповідне рішення підтримали депутати Львівської міської ради.

Нагадаємо, 14 жовтня 2022 року виповнюється 80 років з часу створення перших бойових загонів Української Повстанської Армії (УПА), яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти окупаційних режимів.

Українська Повстанська Армія продовжила боротьбу Українського народу за відновлення державної незалежності України та опору іноземному пануванню, започатковану в роки Української революції 1917 – 1921 років і продовжену Українською Військовою Організацією (УВО) та Організацією Українських Націоналістів (ОУН).

Воїни Української Повстанської Армії Законом України “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті” визнані борцями за незалежність України у XX столітті.

Читайте також: У Рівному розпочалася сесія міськради