Новина

Голова податкового комітету Гетманцев має тісні зв’язки зі зрадником Сівковичем – розслідування

10:15, 03 Травня

зображення новини

Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не світиться великими статками, дорогими автомобілями, брендовим одягом і потужними бізнес-зв’язками, однак детальне розслідування, опубліковане на Цензор.нет свідчить, що Гетманцев перебуває в центрі масштабної бізнес-імперії, є одним із її організаторів та може бути причетним до розвідувальної діяльності Росії в Україні.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, автори розслідування наполягають на тому, що Гетманцев у ручному режимі приймає рішення про відшкодування ПДВ і заявляють про те, що він співпрацює з бізнес-структурами зрадника Сівковича, яким відшкодував ПДВ на суму приблизно 24 мільйони гривень.

Окрім того, у розслідуванні йдеться про причетність Гетманцева до діяльності підсанкційної авіакомпанії “Європа Ейр”, що обслуговувала потреби проросійського маршала Хафтара в Лівії. Саме на Хафтара в Лівії активно працювала ПВК “Вагнер”.

Розлідувачі висловлюють підозри щодо особливих умов співпраці туристичної компанії матері Гетманцева “TPG”, що постійно отримує замовлення від державного “Укрспецекспорту”. Ця співпраця розпочалася від часу обрання Гетманцева депутатом та головою комітету ВР. За останні два роки – 32 тендери на суму майже три з половиною мільйони гривень.

Журналісти роблять висновок, що намагання співпрацювати з оборонним підприємством – це спосіб проведення розвідувальних операцій про діяльність “Укрспецекспорту”, а тісні зв’язки із зрадником Сівковичем – це канал їхньої передачі. Як аргумент наводиться той факт, що співпраця з оборонним підприємством не приносить “TPG” особливого комерційного зиску.

Деталі розслідування – у відео