Новина

Екстремальні туристичні змагання «Доброволець» відбулися на Рівненщині

15:49, 15 Жовтня

зображення новини

Нещодавно відбулиця екстремальні туристичні змагання «Доброволець». Стартове містечко розташовувалося у селі Деражне Рівненської області. Поблизу школи у парку були організовані реєстраційний пункт, зони для наметів, паркомісця, місце для багаття.

Змагання відбулися на честь подвигу усіх борців за незалежність України та з метою вшанування пам’яті загиблих бійців 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ». Про це розповідають на сайті змагань.

Крім проходження дистанцій, командам довелося шукати контрольні точки, перепливаючи заплаву річки Путилівка на пакрафтах, вони відвідали історичні місця, пов’язані з діяльністю УПА та пам’ятки архітектури. Такі складні, насичені, патріотичні заходи проходили 9-10 жовтня.

Серед учасників були ветерани російсько-української війни. І окремо хочемо відзначити команду Мандрівного візка, якій допомогли представники Патрульної поліції Рівненщини. Також участь у перегонах взяла команда реконструкторів, яка відтворила похід боївки УПА. Загалом за перемогу на дистанціях змагалися: 12 годин пішки –108 людей (40 команда); 24 години пішки – 45 людей (15 команд); добу на велосипеді – 30 людей (13 команд).

Цікавим і тематичним контрольним пунктом була локація з «повстанцями». Приємною несподіванкою для учасників стала музична ватра за участі Олександра Положинського та Юрія Журавля.

Головними організаторами змагань є громадські організації «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний Альянс», «Волинська фундація», туристичний клуб «ANTAR» за підтримки комунального закладу «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради».

У результаті, волиняни завоювали найбільше призових місць – шість. Також серед переможців – львівська, київська та чернігівська команди. Переглянути результати!

Фото Романа Невестенко-Домбровського.