Новина

Батьки поділилися своїми історіями в рамках акції “Як Пласт змінив мою дитину?”

14:13, 11 Листопада

зображення новини

Триває акція “Як Пласт змінив мою дитину?”  приурочена 100-річчю Пласту на Рівненщині. Організатори Рівненський обласний молодіжний пластовий центр збирають історії батьків, діти котрих зросли в організації. Перші історії вже опублікували на Facebook-сторінці закладу.

Дуже символічно, що першою героїнею проекту стала саме Ольга Михайлівна Вус. Її молодший син Володимир Вус зараз боронить нашу державу на передовій, а історія його розпочалася ще з юнацтва у станиці Пласт Рівне

10-річним хлопцем Володимир розпочав свою діяльність в Пласті. Виявляється виховником у нього був Володимир Русанов, один з відновників Пласту на Рівненщині, тому хлопець став членом перших пластових гуртків у нашій місцевості. Теплі відносини з виховником сім’я підтримує й донині.

Безліч пригод, таборів та мандрівок відбулося за той час, та окрім практичних навичок та фізичного розвитку Володимир отримав набагато більше – духовну стійкість, міцний ціннісний фундамент, на якому він збудував свою особистість. В дорослому віці сила духу та щира любов до Батьківщини, проявилися участю в усіх суспільно важливих моментах творення державності в Україні, таких як Революція Гідності, участь в АТО та ООС, а також активна участь в обороні держави під час російсько-української війни.

Ми почули цікаві історії про перші мандрівки та хвилюючі миті таборування, з точки зору матері, яка проходила всі ці моменти пліч о пліч зі своїм сином. Побачили неймовірні раритетні фото зародження та розвитку Пласту на Рівненщині, ними хочемо поділитися і з вами.

Також Володимир нагороджений почесною грамотою та відзнакою обласної ради. Він брав участь в бойових діях в складі 50 полку Національної гвардії України імені полковника Семена Височана.

Ці фото дуже красномовно передають мабуть одну з найголовніших істин, що дає зрозуміти Пласт – скільки б років не минуло, а пластова присяга залишається незламною.

«Присягаюся своєю честю, що робитиму все, що в моїх силах щоб бути вірним Богові і Україні, допомагати іншим, жити за Пластовим Законом і слухатись пластового проводу.» 

Інформацію взято з Facebook-сторінки Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру.